5 tips för ett magiskt vinterbröllop

Vinterbröllop. Snön ligger vit, kylan biter i kinderna och det är en kristallklar dag. Visst är det så många av oss tänker när vi hör ordet ”vinterbröllop”? Tyvärr kan vi inte alltid råda över vädret men med dessa 5 smarta tips kan ni få till ett magiskt vinterbröllop.

Använd dig av säsongens färger

Vinter associeras ofta med jul och färger såsom rött och grönt. Det är lätt att det blir för mycket julkänsla vid ett vinterbröllop men det går att komma undan det, såvida ni inte vill ha det förstås.

*Kombinera oväntade färger eller använd en annan nyans av rött än just den ”julröda”. En mer rostfärgad nyans är t.ex. superfint under höst och vinter.

Plocka in årstiden genom naturmaterial

Smycka borden med mossa, tallkvistar eller varför inte trollhassel? Superfint att duka med och bra för plånboken. Vill ni göra något mer med t.ex. kottar, varför inte spraymåla dem i en ljusare nyans eller spraya på lite snö? Det ger garanterat en vintrig upplevelse.

Ljus, ljus, ljus

Inget är så effektfullt som mängder av tända ljus. Placera ut i vigsellokalen, vid honnörsbordet, i fönsternischer och på borden. Hyr mässingsljusstakar för en rustik känsla eller glascylindrar som kan ställas på golv eller i fönster.

En del lokaler har stränga brandskyddsregler så kolla alltid upp hur det är i just er lokal. Cylinderljusen är väldigt brandsäkra.

Använd juligt material på nytt sätt

Blanda in kottar, tallkvistar eller juliga blommor i era dekorationer för att skapa den där vintriga känslan. Genom att använda oväntade färg- och materialkombinationer skapar ni er egen vintriga mix. På bilden ser ni bl.a. tistlar, brudslöja och bomull i en oväntad kombo.

Det går även att spraymåla olika material så att det passar in i ert färgtema och tänk.

Våga vara utomhus!

Trots att vädret i Sverige är oberäkneligt rekommenderar jag verkligen att ha åtminstone ett moment av bröllopet utomhus. Tänk er att efter vigseln gå/åka upp till festlokalen och utanför den står det uppdukat för utomhusmingel. Ni får dessutom chans till magiska utomhusbilder.

*Några tända eldfat gör mycket för både känslan och värmen.

*Servera en varm dryck till minglet. Varför inte varm cider eller en fräsch, varm drink med kanel och apelsin?

*För att inte gästerna ska börja frysa kan det vara bra att antingen göra minglet något kortare eller att gästerna inleder minglet en stund utomhus och fortsätter inomhus.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.