5 enkla sätt att dekorera er vigselplats

När ni har gjort det mesta av bröllopsplaneringen och skickat ut inbjudningskorten är det dags att grotta ner sig i detaljerna. En del brudpar älskar detaljplaneringen. Andra tycker att det är svårt och vet inte i vilken ände de ska börja. Oavsett vilken kategori du tillhör finns det hjälp att få. Här tipsar jag om 5 enkla sätt att dekorera er vigselplats.

1. Rama in brudparet med en vigselbåge

En vigselbåge (ibland även kallad blomsterbåge) är ett perfekt sätt att rama in och sätta fokus på brudparet. Det är även ett enkelt sätt att visa era personligheter. Det boho-chica brudparet kanske väljer en rund vigselbåge i mörkt trä med massor av torkade blommor och ljuslyktor medan det medan det mer klassiska paret väljer en vigselbåge och tyll i vitt och olika pastelliga nyanser. Här är det fritt fram att leka och skapa med tyg, färger och personliga ting. Här hittar ni några av Rent a Storys vigselbågar som kan hyras med eller utan dekorationer.

Mer inspo kring vigselbågar hittar ni på min Pinterest.

2. Använd miljön runt omkring er

Hur ser miljön runt vigselplatsen ut? Om det finns något stort träd kan det vara vackert att gifta sig under det. Det går även att dekorera trädet med tyg eller ljuslyktor för en stämningsfull inramning. Finns det en naturlig gång som kan användas som vigselgång? Har ni en härlig havsutsikt som ni vill att gästerna ska njuta av? Möjligheterna är många när det kommer till att använda sig av naturen.

3. Ljuslyktor

Ljuslyktor är perfekt för er som har en tight budget. Samla glasburkar eller barnmatsburkar, rengör och fäst ett band runt och ett värmeljus i. Det går även att spraymåla gamla flaskor så att de passar ert tema. Placera ut massor av ljuslyktor längs med vigselgången eller framme vid altaret för en stämningsfull effekt.

4. Mattor, mattor mattor

Många gånger har jag sett den traditionella, vita mattan i vigselgången. Det är såklart inget fel i det men här finns det möjlighet att vara kreativa. Varför inte köpa flera, större mattor på second hand (eller hyr av mig) och skapa en vintage/bohostil?

5. Användbara dekorationer till gästerna

Det är inte bara vigselgång eller vigselplats som kan dekoreras. Gifter ni er utomhus en solig dag i augusti kan ni lägga solfjädrar på gästernas platser, en fin gest som visar att ni tänker på dem. Ser det ut att bli regnig eller kallt kan paraplyer och filtar uppskattas. Här kan ni välja färger och saker efter tycke och smak och göra det till personliga detaljer.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *