Att välja tema

Något av det första många brudpar gör är att välja bröllopstema. Ett tema kan vara allt ifrån en färgkombination ni gillar till ett Disneyinspirerat bröllop. Att använda sig utav ett tema underlättar enormt mycket och är något jag rekommenderar till alla brudpar jag träffar.

Så hur väljer ni tema?

  • Samla på er inspirationsbilder som visar hur ni vill ha ert bröllop. Pinterest är ypperligt för detta syfte.
  • Gå igenom bilderna ni valt ut. Dela upp dem i olika kategorier såsom ”blommor”, ”dekorationer till festlokal” et.c. och diskutera vad det är ni gillar med respektive bild.
  • När ni sorterat bilderna är det dags att börja leta efter den berömda, röda tråden. Jämför bilderna, plocka bort de som inte känns bra och försök sätta ord på det ni gillar. Jag brukar rekommendera att välja tre ord som representerar ert tema och dag. Det kan t.ex. vara ”elegant” ”personligt” eller ”spektakulärt”.

Tips: Det kan ta lite tid att sätta ord på det ni gillar och vill ha. Om ni kör fast kan ni låta det vila ett tag eller varför inte ha en brainstormingkväll med några av era vänner som känner er väl? Ibland är det lättare för en utomstående att hitta den röda tråden.

När ni väl bestämt er för det tema ni vill ha rekommenderar jag att ni sparar bilderna och skriver ner ert tema. När ni sedan ska beställa t.ex. blommor eller boka hårfrisör tar ni med er detta som ett underlag. Ju mer ni kan visa vad ni vill ha desto lättare blir det för era leverantörer att hjälpa er skapa er drömdag.